Obec Zbojné s 214 obyvateľmi získala financie z eurofondov

20.07.2006 Medzilaborce

Zbojné/Medzilaborce 20. júla (TASR) - Obec Zbojné s 214 obyvateľmi patrí medzi najmenšie obce Medzilaboreckého okresu, v ktorom je nedostatok pracovných príl...
Zbojné/Medzilaborce 20. júla (TASR) - Obec Zbojné s 214 obyvateľmi patrí medzi najmenšie obce Medzilaboreckého okresu, v ktorom je nedostatok pracovných príležitostí.

Napriek tomu sa vedenie samosprávy snaží vytvárať v obci také životné podmienky, aby hlavne mladí ľudia neodchádzali z doliny za prácou do zahraničia. \"Z eurofondu Sapard sme získali 3,7 milióna korún na rekonštrukciu miestnych komunikácií a opravili sme budovu obecného úradu, \" uviedla dnes pre TASR starostka obce Anna Koščová.
Obyvatelia obce majú k dispozícii obnovený kultúrny dom, ku ktorému pribudla kuchyňa. \"Na vynovenie kultúrneho stánku sme získali ďalších 500 tisíc korún, zvyšok sme doplatili z vlastného rozpočtu, \" doplnila starostka. Dodala, že v súčasnosti venujú pozornosť čisteniu verejných priestranstiev, na ktorých sa podieľajú 17 pracovníci v rámci malých obecných služieb. V obci budujú futbalové ihrisko. Samospráva sa dohodla so štátnymi lesmi o navrátení urbariátu do správy obce a uvažuje o výstavbe kanalizácie a vodovodu.
Obyvatelia obce si starostovanie ženy, ktorá je vo funkcii prvé volebné obdobie, pochvaľujú a tvrdia, že aj v malých obciach sa dajú využívať eurofondy, ktoré prispievajú k napredovaniu malých dedín.
 

Vyberte región